Kukuřice, komunismus a kaviár / Anya von Bremzen ; z anglického originálu Mastering the art of Soviet cooking ... přeložila Dana Chodilová
Material type:
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Zvíkovec | beletrie pro dospělé | X (Browse shelf(Opens below)) | Available | 420361006641 |
Autobiografický román americké autorky, v němž vzpomíná skrze tradiční recepty především na léta svého dětství v Sovětském svazu. Jídlo a hodování bylo pro rodinu Anyi von Bremzen vždy středobodem zájmu a jejich společenského života. Během společného vaření s maminkou, babičkou a sousedy si vyslechla ty nejzajímavější příběhy a do paměti se jí vryly okamžiky, které následně ovlivnily její vnímání Sovětského svazu i celého světa. Než v 70. letech 20. století uprchly s matkou do Ameriky, tak se od členů své rodiny dozvěděla o válečných potravinových lístcích, násilné kolektivizaci nebo o typických receptech z let vlády Chruščova. Recepty, které se naučila ve sdílené kuchyni kolektivního moskevského bytu si odvezla sebou a jsou pro ni věčnou připomínkou minulosti její rodiny.
There are no comments on this title.