Domácí kuchařka / Magdalena Dobromila Rettigová

By: Rettigová, Magdalena Dobromilal, 1785-1845 [Autor]Contributor(s): Sedláčková, Hana [Editor]Material type: TextTextPublisher: V Praze : Ikar, 2016Edition: Vydání třetíDescription: 390 stran : portrét, faksimileContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 9788024930565Subject(s): kuchařky receptyGenre/Form: kuchařské recepty Scope and content: M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské se doslova stala bestsellerem.Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Knihy Knihy Výměnný fond
naučná pro dospělé X 641.5 (Browse shelf(Opens below)) Available 420360999123
Knihy Knihy Vranovice
naučná pro dospělé X 641.5 (Browse shelf(Opens below)) Available 420360997731

Návod k použití Domácí kuchařky v dnešní kuchyni, Slovníček a Tabulku měr a vah sestavila Hana Sedláčková

M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské se doslova stala bestsellerem.Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha