000 02037nam a2200337 i 4500
001 23639
005 20211210223714.0
008 190415s2019 xr ||||||||||||||czecze d
015 _acnb003079047
020 _a9788075973399
_q(vázáno) :
_c369.00 Kč
040 _aROG001
_bcze
_erda
041 1 _acze
_heng
045 _ax-x-
100 1 _aVon Bremzen, Anya,
_d1963-
_7jo2015881686
_4aut
_972739
245 1 0 _aKukuřice, komunismus a kaviár /
_cAnya von Bremzen ; z anglického originálu Mastering the art of Soviet cooking ... přeložila Dana Chodilová
264 1 _aPraha :
_bXYZ,
_c2019
300 _a427 stran
336 _atext
_btxt
_2rdacontent
337 _abez média
_bn
_2rdamedia
338 _asvazek
_bnc
_2rdacarrier
520 _aAutobiografický román americké autorky, v němž vzpomíná skrze tradiční recepty především na léta svého dětství v Sovětském svazu.
_bJídlo a hodování bylo pro rodinu Anyi von Bremzen vždy středobodem zájmu a jejich společenského života. Během společného vaření s maminkou, babičkou a sousedy si vyslechla ty nejzajímavější příběhy a do paměti se jí vryly okamžiky, které následně ovlivnily její vnímání Sovětského svazu i celého světa. Než v 70. letech 20. století uprchly s matkou do Ameriky, tak se od členů své rodiny dozvěděla o válečných potravinových lístcích, násilné kolektivizaci nebo o typických receptech z let vlády Chruščova. Recepty, které se naučila ve sdílené kuchyni kolektivního moskevského bytu si odvezla sebou a jsou pro ni věčnou připomínkou minulosti její rodiny.
653 _aautobiografické romány
_arecepty
_aamerická literatura
655 7 _aamerické romány
_2czenas
_965935
655 7 _aautobiografické romány
_2czenas
_966308
655 7 _aautobiografické vzpomínky
_2czenas
_966120
655 7 _akuchařské recepty
_7fd132687
_2czenas
_966069
700 1 _aChodilová, Dana,
_d1964-
_7xx0017374
_4trl
_938125
900 _aABG001
_b19
910 _aROG001
999 _d23639