000 01590nam a2200265 4500
001 18703
005 20211210223332.0
008 150824s2015 xr ||||||||||||||czecze d
020 _a9788025714713 :
_c189.00 Kč
040 _aROG001
_bcze
041 1 _acze
_heng
080 _a641.5
_2h
100 1 _aMayle, Peter,
_d1939-
_4aut
_931005
245 1 0 _aTajnosti francouzského pekaře :
_bnávody, tajné tipy a recepty k pečení chleba /
_cPeter Mayle a Gerard Auzet ; [z anglického originálu ... přeložil Jiří Sedláček]
250 _aVyd. 2., V nakladatelstí Argo a v tomto překladu první
260 _aPraha :
_bArgo,
_c2015
300 _a127 s. :
_bil.
520 2 _aV tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny "Chez Auzet" v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde "pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu"
653 _apekaři
_aFrancie
_arecepty
_achléb
700 1 _aAuzet, Gerard
_4aut
_960015
700 1 _aSedláček, Jiří
_4trl
_921357
765 0 _tConfessions of a French Baker
910 _aROG001
999 _d18703