Von Bremzen, Anya, 1963-

Kukuřice, komunismus a kaviár / Anya von Bremzen ; z anglického originálu Mastering the art of Soviet cooking ... přeložila Dana Chodilová - 427 stran

Autobiografický román americké autorky, v němž vzpomíná skrze tradiční recepty především na léta svého dětství v Sovětském svazu. Jídlo a hodování bylo pro rodinu Anyi von Bremzen vždy středobodem zájmu a jejich společenského života. Během společného vaření s maminkou, babičkou a sousedy si vyslechla ty nejzajímavější příběhy a do paměti se jí vryly okamžiky, které následně ovlivnily její vnímání Sovětského svazu i celého světa. Než v 70. letech 20. století uprchly s matkou do Ameriky, tak se od členů své rodiny dozvěděla o válečných potravinových lístcích, násilné kolektivizaci nebo o typických receptech z let vlády Chruščova. Recepty, které se naučila ve sdílené kuchyni kolektivního moskevského bytu si odvezla sebou a jsou pro ni věčnou připomínkou minulosti její rodiny.

9788075973399 369.00 Kč

cnb003079047

autobiografické romány recepty americká literatura


americké romány
autobiografické romány
autobiografické vzpomínky
kuchařské recepty