Tajnosti francouzského pekaře : návody, tajné tipy a recepty k pečení chleba /
Peter Mayle a Gerard Auzet ; [z anglického originálu ... přeložil Jiří Sedláček]
- Vyd. 2., V nakladatelstí Argo a v tomto překladu první
- Praha : Argo, 2015
- 127 s. : il.
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny "Chez Auzet" v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde "pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu"